Durata de livrare: 24 - 48 ore
APPORT este un fertilizant formulat pe bază de carbon organic provenit din leonardită, cu conținut optim de acizi humici și microelemente, nutrienți extrem de necesari în creșterea și dezvoltarea culturilor de legume și fructe cultivate în spații protejate sau în câmp. Formularea sa echilibrată contribuie în mod direct la o dezvoltare sănătoasă a culturilor, prin stimularea înrădăcinării, a fotosintezei și prin aportul direct pe care îl are în dezvoltarea foliajului și procesului de legare și înflorire.
Doze recomandate:
Picurare la rădăcină: 1% (1L Apport în 100 litri apă) / Foliar: 2% (2L în 100 litri apă)
Legume și fructe în câmp: 25L / ha în 200 – 400 litri apă, în plin stadiu de vegetație
Legume în solarii: 2,5% (250ml în 10L apă / 100 metri pătrați)
Conținut declarat:
3% - carbon organic din care 80% acizi humici
16% acizi fulvici, 0,1% microelemente
Descrierea conținutului:
CARBON ORGANIC
Carbonul organic este un element chimic prezent în toți compușii organici, care sunt compuși ce conțin legături carbon-hidrogen. Compușii organici sunt baza tuturor formelor de viață, dar și a multor materiale sintetice, cum ar fi materialele plastice, carburanții și multe alte substanțe.
Carbonul organic ajută la îmbunătățirea calității structurii solului și stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor prin furnizarea de nutrienți esențiali. De asemenea, poate ajuta la reducerea eroziunii solului și la îmbunătățirea rezistenței plantelor la stresul cauzat de schimbările climatice.
ACIZII HUMICI
Din punct de vedere chimic, ca urmare a descompunerii materiei organice din sol de către viața microbiană, acizii humici sunt macromolecule întunecate, solubile în apă alcalină care devin o alegere excelentă pentru îmbunătățirea proprietăților solului datorită greutății lor moleculare ridicate. În același timp, oferă o mai bună gestionare și mobilitate a nutrienților disponibili în substrat și îmbunătățesc semnificativ retenția de apă.
Datorită acțiunii lor chelatoare, aderă la oligoelemente prezente în mediul nutritiv și creează o legătură cu care sunt mai bine absorbite de rădăcinile plantelor. În acest fel, capacitatea de schimb de cationi și capacitatea de tamponare a substratului este îmbunătățită, ceea ce se traduce printr-o mai bună dezvoltare a plantelor. Permit, de asemenea, o mai bună eliberare a nutrienților din sol, îmbunătățind în același timp absorbția micronutrienților, ceea ce poate salva multe probleme apărute în urma deficiențelor de nutrienți.
Acizii humici conținuți în produse susțin dezvoltarea aparatului radicular, aparatului foliar, sporesc inflorescențele, contribuie majora la legarea rodului și participă în mod direct la procesul de fotosinteză. Aplicat în dozele recomandate asigură o creștere sănătoasă a plantelor. În urma studiilor bazate pe influența acizilor humici asupra plantelor, s-au înregistrat creșteri importante de azot, chiar de până la 40%.
ACIZII FULVICI
Acizii fulvici sunt acizi organici solubili în apă care se găsesc în sol și sunt rezultatul descompunerii materiei organice. Sunt componente importante ale humusului și joacă un rol important în ciclul nutrienților în sol, prin facilitarea absorbției nutrienților de către rădăcini și îmbunătățirea calității solului.
Acizii fulvici pot ajuta la creșterea și dezvoltarea plantelor prin facilitarea absorbției nutrienților esențiali, precum fierul, magneziul și fosforul. De asemenea, acestea pot îmbunătăți rezistența plantelor la stresul cauzat de factori precum seceta, temperaturile extreme sau boli.
Acizii fulvici sunt utilizați în produsele de îngrășăminte organice, unde pot fi găsiți în formă concentrată sau în amestecuri cu alte componente ale solului, cum ar fi humusul sau compostul. Ei pot fi aplicați direct la sol sau adăugați la soluții de irigare pentru a furniza nutrienții esențiali plantelor.
MICROELEMENTE
Microelementele sunt elemente chimice care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, dar sunt necesare în cantități mult mai mici decât elementele macronutrienți precum nitrogenul, fosforul și potasiul. Microelementele includ borul, clorul, cobaltul, cuprul, fierul, manganul, molibdenul și zincul.
Fiecare microelement are un rol specific în creșterea și dezvoltarea plantelor, iar lipsa sau excesul acestora poate avea efecte negative asupra plantelor. De exemplu, fierul este necesar pentru formarea clorofilei, clorul joacă un rol important în procesele respiratorii ale plantelor, iar borul este important pentru formarea celulelor și a scheletului celular.
Depozitare: La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de îngheț (5-25 grade Celsius)
Valabilitate: 60 de luni, în condiții optime de păstrare
Produs de: CHROMOSOME DYNAMICS SA, Bucuresti, România